Hoe u de beste wijnervaring kunt krijgen

Zalto Glaswerk, Zalto en Zalto Glazen

Natuurlijk is de beste wijn nodig voor de beste wijnervaring, maar dat is niet alles. Maar wat is het beste dat de wijnervaring optimaliseert? Wat is het geheime recept voor de perfecte wijnervaring? We worden vaak deze vragen gesteld en daarom hebben we besloten om u een inzicht te geven in het geheim van de beste wijnervaring in dit artikel.

Als je graag wijn drinkt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het niet uitmaakt naar welk glas je je wijn drinkt. Of drink je je favoriete wijn uit een glas water? Nee, natuurlijk niet, omdat de glaskeuze een essentiële rol speelt in een goede wijnervaring. Daarom gingen we op zoek naar het glas dat de beste invloed heeft op de wijnbelevenis en kwamen we een echt juweeltje tegen dat we hier graag willen introduceren.

De wondermiddel

De wijnglazen die, zoals we vinden, de beste wijnervaring leveren, zijn allemaal van dezelfde fabrikant: Zalto. Zalto Denk’art is een glasproducent uit Oostenrijk die exclusieve mondgeblazen glazen produceert, gemaakt van zuiver loodvrij kristal. Met de hulp van de meest capabele glasblazers en de beste materialen, ontwerpt en ontwikkelt Zalto deze fantastische bril al zes generaties lang.

Zalto glaswerk en zijn oorsprong

De Zalto-familie komt oorspronkelijk uit Venetië, wat een aanzienlijke invloed heeft op de productie en ontwikkeling van Zalto glazen. Zalto bouwde voort op de oude glasblaastradities, die werden ontwikkeld en geperfectioneerd door Venetiaanse glasblazers sinds 1204 en later werden ontwikkeld in Oostenrijk.
In 2006 bereikte Zalto zijn historische hoogtepunt met de presentatie van de huidige collectie Zalto Denk’Art. De Denk’Art-collectie is ontwikkeld door Zalto in samenwerking met de Oostenrijkse priester en wijnexpert Hans Denk in de jaren 2001 tot 2004. Hans Denk instrueerde de glasblazers om elke kop te maken om ervoor te zorgen dat alle belangrijke kwaliteiten van het glas werden verwerkt voor elke soort wijn. Er werd ook gedacht dat werd geïnspireerd door de effecten van de hellingshoeken van de aarde. Hij wilde een glas ontwikkelen van een ongekende vorm die de aroma’s en smaken van de wijn naar voren zou brengen. Denk stelde voor om de rondingen van de glazen kelk aan te passen aan de kantelhoeken van de aarde, zoals de oude Romeinen deden met hun voedsel- en drankcontainers, om de inhoud langer vers te houden en de smaak te verbeteren. Dit geeft niet alleen Zalto glazen een uitzonderlijk uiterlijk, maar ook het vermogen om de smaak van de wijn aanzienlijk te verbeteren.

Omdat Zalto wijnglas gemaakt zijn van kristal in plaats van gewoon glas, is het mogelijk om de bril ongelooflijk dun te maken (slechts 0,3 mm) en licht, waardoor ze een bijna zwevend gevoel krijgen wanneer ze in de hand worden gehouden. De specifieke vorm van de beker laat de wijn zo goed mogelijk ademen en laat al zijn aroma’s los, wat een zeer positieve invloed heeft op de smaak van de wijn. Daarnaast heeft Zalto ervoor gezorgd dat de smaak van de wijn niet wordt beïnvloed door externe zaken. De stengel van de Zalto wijnglazen is bijvoorbeeld lang en dun om de hand ver genoeg van de beker weg te houden, zodat de lichaamstemperatuur niet van de hand op de wijn overgaat, omdat dit de smaak negatief zou beïnvloeden.

Sterk aanbevolen

Dus je ziet, Zalto dacht echt aan alles. De Zalto Denk’Art-collectie belichaamt de perfectie van eeuwenoude glasblaastradities en met deze bril mis je nooit meer een goede wijnervaring. We hebben de bril zelf getest en zijn absoluut enthousiast! De smaak van de wijn is aanzienlijk intenser met deze glazen en de wijnervaring is de beste die we ooit hebben gehad. Dus we kunnen de Zalto glas ten zeerste aanbevelen!
Veel plezier met testen!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.